ADL-hulpmiddelen
Sommige hulpmiddelen kunnen dagelijkse activiteiten makkelijker maken. Zoals een bedverhoger of zitkussen.
Een diagnose kanker kan een hoop emoties en onzekerheden met zich meebrengen. Wat zijn je opties? En welke behandeling past het beste bij jouw situatie? Deze vragen kunnen lastig zijn. Daarom zijn we er voor je, vanaf het eerste gesprek met je arts tot ondersteuning bij je herstel.
Je dokter bespreekt met je de best passende behandeling en het vervolg-proces. Het kan fijn zijn om iemand mee te brengen naar dit gesprek. Want samen hoor je meer dan alleen. Bereid het gesprek goed voor, bijvoorbeeld met onze spiekbriefjes. Zo voorkom je dat je belangrijke vragen vergeet te stellen.
Twijfel je over je diagnose of geadviseerde behandeling? Krijg advies over de mogelijkheden voor een second opinion van een andere specialist.
Er zijn veel verschillende vormen kanker. En daarom is vaak elke behandeling anders. Het is dus extra belangrijk dat deze goed bij je past. Wat is er mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Onze keuzehulp zet alles voor je op een rij. Zo kan je samen met je arts de best passende behandeling kiezen.
Er zijn 4 keuzehulpen voor veelvoorkomende soorten kanker:
Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we de kwaliteit, wachttijden en ervaringen van andere patiƫnten voor je in kaart gebracht. Je kunt hier zoeken op jouw diagnose kanker, bijvoorbeeld borstkanker.
Tijdens je behandeling wil je niet langer wachten dan nodig. Het is dan ook fijn als je lange wachtlijsten zo veel mogelijk kunt voorkomen. Het PZP Zorgteam kijkt graag of je ergens anders sneller terechtkunt.
Sommige hulpmiddelen kunnen dagelijkse activiteiten makkelijker maken. Zoals een bedverhoger of zitkussen.
Ligt je in de nacht vaak wakker door veel gedachten? Of heb je zorgen rondom je diagnose? Vraag dan persoonlijk advies en begeleiding van deskundige oncologieverpleegkundigen via Care for Cancer. Dat kan gewoon vanuit huis, waar en wanneer het jou uitkomt.
Heb je in een korte tijd meerdere behandelingen nodig? Maar is een verblijf in het ziekenhuis niet nodig? Dan kan het fijn zijn om in een logeerhuis in de buurt te slapen.
Heb je haarverlies door je behandeling(en)? Bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid krijg je een vergoeding voor een haarwerk of pruik.
Je kunt een vergoeding krijgen voor reiskosten als je een oncologische behandeling met chemo-, radio- of immunotherapie krijgt.