Hoe we helpen als je je rekeningen niet kunt betalen

Rekeningen komen niet altijd op het juiste moment. Dat begrijpen we. Kan jij je eigen risico of een andere rekening niet in één keer betalen? Of heb je een betalingsachterstand? Blijf dan niet met jouw geldzorgen rondlopen. Soms kunnen deze ook leiden tot andere problemen. Kijk meteen wat je kunt doen. En hoe wij je daarbij kunnen helpen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Meer grip en geldzorgen voorkomen

Met deze handige regelingen krijg je meer grip op je uitgaven. En kun je soms zelfs wat besparen:

  • Betaal je eigen risico gespreid vooruit
  • Betaal je je eigen risico van € 385 liever niet in één keer? Dan kun je ook in 10 delen betalen. Zo sta je niet voor een verrassing. Vraag gespreid betalen voor 1 februari aan.
  • Vraag Zorgtoeslag aan
    Zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid voor het betalen van je zorgpremie. Om dit te ontvangen, mag je niet teveel verdienen. Bekijk de voorwaarden. En vraag de toeslag aan.
  • Krijg grip op je geld met Geldfit
    Doe de Geldfit-test. En ontdek binnen 2 minuten wat je kunt doen. Liever persoonlijk advies? Dat kan ook. Kijk wat Geldfit voor je kan betekenen.
  • Vraag een gemeentepakket aan
    In veel Nederlandse gemeenten kunt u een gemeentepakket aanvragen. Hiermee betaalt de gemeente mee aan je zorgpremie, en hoef je soms geen eigen risico te betalen. Bekijk wat jouw gemeente doet. En of je in aanmerking komt.

Veelgestelde vragen

Als je een premieachterstand hebt bij je huidige zorgverzekeraar kun je geen verzekering bij PZP afsluiten. In Nederland mag je namelijk maar bij één zorgverzekeraar verzekerd zijn. We begrijpen dat dit vervelend is.

Heb jij je achterstand afbetaald? Dan kun je wel overstappen naar PZP. En dan helpen we je graag verder met een passend pakket.

Heb je een betalingsachterstand? Dan kun je gebeld worden door een medewerker van PZP, óf door een belrobot om je te herinneren aan het openstaande bedrag. Zo hopen we extra kosten voor rente en incasso te voorkomen.

  • Na 2 herinneringen betaal je extra kosten.
  • Na 2 herinneringen en 2 sommaties schakelen we de deurwaarder in.
  • Uw aanvullende verzekering stopt als je 2 maanden je premie niet betaalt.
  • Uw premie wordt hoger als je je basisverzekering 6 maanden niet betaalt, omdat wij je aanmelden bij het CAK.

Maar wij helpen je graag om dit te voorkomen. Neem gerust contact met ons op via 0800 023 12 90 voor een persoonlijk advies.

Je kunt een betalingsregeling aanvragen als je een rekening ontvangt en deze liever in delen wilt betalen. Dit gebeurt dus achteraf.

Bij gespreid betalen van het eigen risico maak je een keuze vooraf. Dit kan bijvoorbeeld omdat je hoge zorgkosten verwacht in het komende jaar. Je vraagt het gespreid betalen van je eigen risico dus aan vóórdat je al een rekening hebt ontvangen. Zo betaal je het eigen risico voor dat jaar vooruit in 10 gelijke termijnen. Heb je aan het einde van het jaar niet je (gehele) eigen risico gebruikt? Dan storten wij het (te veel betaalde) bedrag terug naar je rekening.